اردوی گردشگری طرح ملی ایران مرز پرگهر با رویکرد تولید محتوا به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران در روستای کریک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، دهستان کریک از قدیمی ترین روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در سطح استان و کشوری شناخته شد.
این روستا با قدمت بالای ۷۰۰ سال در ۲۲ کیلومتری مرکز استان و ۱۵ کیلومتری شهرستان دنا قرار دارد.
خانههای گلی و خشتی این روستا باعث شده است که از این روستا به عنوان ماسوله جنوب در کتب و رسانه ها یاد شود.
عضو شورای روستای کریک گفت: دهستان کریک از توابع بخش مرکزی شهرستان دنا با تعداد جمعیت ۵ هزار نفر و ۸۵۰ خانوار، با تعداد ۹ روستا به نامهای امیرآباد، حسنآباد، تلگاوی، معصومآباد، علیآباد، اسلامآباد، کل کل، عباسآباد و کریک مرکزی وجود دارد.
احد عارفی پور با تاکید بر فروش محصولات کشاورزی و دامداری روستای کریک، افزود: روستای کریک با وجود پتانسیل گردشگری و درآمد زایی در حوزه اقتصاد میتواند محصولات دام و باغ را به فروش برساند. همچنین اجاره ای اسکان و فروش غذای محلی مثل آش کارده، آش دوغ، نان محلی و نان بلوط کسب درآمد میکنند.
عضو شورای روستای کریک خاطرنشان کرد: بانوان مسن روستای کریک با فروش گیاهان دارویی چون آویشن، هلیله و رزماری نیز کسب درآمد میکنند.
وی بیان کرد: خانههای گلی و خشتی، آب و هوای معتدل، طبیعت بکر، چشمهها، باغها، زمینهای کشاورزی و طرح پلکانی این روستا را به ماسوله جنوب معرفی کرده از جاذبه های گردشگری و توریستی محسوب میشوند.
عارفی پور با اشاره به وجود دو امامزاده واجب التعظیم در روستای کریک، بیان کرد: گردشگران داخلی در این روستای چهارفصل معمولا در ایام تعطیلات نوروزی و تابستان به این روستا می آیند.
وی تصریح کرد: برای جذب گردشگران به روستای کریک در روستا از طریق متولیان امر هیچگونه بودجه و اعتباراتی اختصاص داده نشده هرچند طرح پلکانی و سکوبندی در روستا از طریق سازمان میراث فرهنگی اجرا شد.
عارفی پور با اشاره به سفر شهردار یکی از شهرهای ایتالیا، گفت: در روستای کریک گردشگران معمولا با با تورهای گردشگری به این روستا سفر میکنند که بیشتر این تورهای خارجی از کشورهای اتریش، ایتالیا، آلمان، ژاپن و مالزی سفر میکنند.
عضو شورای روستا خاطرنشان کرد: مسئولین وعدههایی دادند تا خانههایی که بر اثر زلزله سال گذشته تخریب و آوار شدند از طریق بنیاد مسکن احیا و مقاوم سازی شود، و تا حدودی شروع کردن ولی باید رسیدگی بیشتری شود.
وی تاکید کرد: روستای کریک مرکزی از ۱۹۵ خانوار ۱۶۰ خانهها گلی و خشتی بوده که بر اثر زلزله، فرسایش زمین، بارشهای باران و خالی بودن از سکنه تبدیل به ۵۰ خانه شد.