مرکز تخصصی آنالیز،تشخیص کیفی و دسته بندی عسل و فرآورده های فرعی آن

تعداد بازدید:۲۳۲۰

عسل در طب سنتی و تغذیه ایرانی ــ اسلامی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و در منابع طب سنتی، تأکید فراوانی بر مصرف عسل برای حفظ سلامتی و درمان طیف گسترده‌ای از بیماریها شده است. اما بسیاری از مردم با تصور اینکه در حال حاضر امکان دسترسی به عسل طبیعی و خالص به دلیل آغشته شدن بازار به عسل های تقلبی و غیر مفید برای سلامتی، عملاً خود را از این ماده غذایی شفابخش و بسیار مفید، محروم کرده‌اند یا سرانه مصرف آنها به‌دلیل چنین تصوراتی، در سطحی بسیار پایین قرار دارد. همچنین  به دلیل وجود مشکلات دیگری از جمله کمبود آزمایشگاه‌های کنترل کیفی عسل و فرآورده های فرعی حاصل از آن، کمبود آزمایشگاه تشخیص بیماری‌های زنبور عسل، کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی استاندارد عسل و شناخت‌های جزئی از بازارهای صادراتی و استانداردهای لازم برای صادرات عسل، از جمله تنگناها و چالش های پیشروی صنعت زنبورداری و تولید عسل و فرآورده های فرعی حاصل از آن بوده است. لذا جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد با درک این مشکل و خلأ در زمینه صنعت زنبورداری، مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل و فرآورده های فرعی زنبور عسل را با اخذ مجوز از سازمان های متولی با هدف کلی اعتماد سازی در مردم در زمینه مصرف عسل و با برنامه های عملیاتی زیر، راه اندازی نموده است:

1-انجام پژوهش های کاربردی با هدف تولید محصولات سالم و استاندارد عسل.

2-راه اندازی آزمایشگاه آنالیز و تشخیص کیفی عسل با هدف تشخیص کیفی عسل های تولیدی در ایران و اعتماد سازی در مردم با برندسازی در این زمینه.

3-طراحی و تولید تجهیزات زنبورداری از جمله: کندوهای مجهز به دستگاه سنجش از راه دور با هدف مدیریت مزرعه زنبورداری در نقاط مختلف کشور و دنیا.

همچنین جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد با برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کاربردی، زنبورداران را برای تولید محصولات استاندارد و سالم عسل مهیا می نماید و از طرف دیگر با تشخیص کیفی، عسل های تولیدی را در درجه های مختلف کیفی، متناسب با ذائقه بازارهای داخلی و صادراتی بسته بندی و در پیدا نمودن بازار و بازارسازی صادراتی به زنبورداران، یاری  می رساند.

 سیستم مانیتوریگ هوشمند کندوک زنبور عسل، یکی از برنامه های عملیاتی مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل و فرآورده های فرعی زنبور عسل جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد با هدف پایش و مدیریت مزرعه زنبورداری زنبورداران در هر نقطه از کشور و دنیا  با قابلیت پایش دما، رطوبت، کیفیت هوای داخل و بیرون کندو، مکان یابی لحظه ای، میزان تولید عسل و سیستم هشدار سرقت کندو، طراحی و تولید شده است.

 

-ثبت یک اختراع در خصوص کندوی هوشمند در حال انجام است و نمونه محصول آن تولید شده است.

-انجام مقدمات لازم برای راه اندازی آزمایشگاه آنالیزو تشخیص کیفیت عسل

-انجام مقدمات لازم برای راه اندازی کارگاه بسته بندی عسل های کیفی و تولید محصولات جدید مبتنی بر عسل

 

دستاوردها

 

اولین سیستم هوشمند ملی پایش کندوی زنبور عسلبا قابلیت پایش برخط و از راه دور

 

1- دمای داخل و خارج کندو

2- رطوبت داخل و خارج کندو

3- میزان co2 داخل کندو

4-توانایی سنجش میزان عسل تولید شده از راه دور

5-مکان یابی لحظه‌ای و برخط این کندو از طریق اپلیکیشن قابل نصب روی تلفن همراه

6-مجهز بودن به سیستم اعلام هشدار سرقت از راه دور

 که در صورت سرقت، آژیر اعلام سرقت از طریق اپلیکیشن تلفن همراه به زنبوردار، اطلاع رسانی خواهد کرد.

7-مجهز بودن این کندو به برق خورشیدی را از دیگر امکانات این کندو می باشد

که به زنبوردار این امکان را می‌دهد که در هر منطقه آب و هوایی از این کندو استفاده نماید.

این سیستم قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است و قابلیت‌های متنوع در کاربرد و قیمت تمام شده کمتر از جمله این مزایای رقابتی این سیستم، می باشد.

تاکنون نمونه کندوی داخلی با این ویژگی‌ها طراحی و تولید نشده است.