شروع تولید در مرکز بسته بندی عسل جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد

۰۱ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۴:۲۰ ۲

مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد از شروع تولید در این مرکز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، سید حمید مرتضوی، مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد امروز، یکم خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل و فرآورده های فرعی زنبور عسل از سال 1396 در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد با اخذ مجوز از دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، پروانه بهره برداری از جهاد کشاورزی و پروانه بهداشتی ساخت از دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود.

وی افزود: از اهداف مهم این مرکز تحقیق و توسعه و تشخیص کیفی عسل های موجود در بازار و شناسایی مناطق مستعد و همچنین رفع مشکلات زنبورداران و تولیدکنندگان است که با ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفی، شیمیایی و میکروبی به این هدف دست یافته است. از سوی دیگر این مرکز با شناسایی عسل های درجه یک با ویژگی های خاص عطر و طعمی به بسته بندی عسل بدون فرآیند حرارت دهی در شیشه های 180 و 400 گرمی به همراه سیب سلامت با برند دنابیز (  (DENABEESنموده است. واژه دنابیز از کلمات "دنا" به معنی کوه دنا و "بیز" در زبان انگلیسی به معنی زنبورهای عسل، گرفته شده است که تداعی کننده زنبورهای کوه دنا می باشد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد  بیان کرد: آزمون های تشخیص کیفی عسل از قبیل ساکارز، نسبت گلوگز به فروکتوز، آنزیم دیاستاز، هیدروکسی متیل فورفورال، پرولین، رطوبت، اسیدیته، pH، ترکیبات فنولی، فلزات سنگین سرب و کادمیم، کپک، مخمر اسموفیل و اسپور کلستریدیوم در مرکز خدمات تخصصی آنالیز، فرآوری و بسته بندی عسل انجام می گیرد.  

مرتضوی یادآور شد: در این مرکز با شناسایی مناطق مستعد تولید عسل های درجه یک در استان و سازماندهی تولید عسل بر اساس ویژگی های کیفی مطلوب، گامی در جهت جلوگیری از تقلبات عسل در بازار و همچنین آگاهی دادن به مصرف کنندگان عسل برداشته ایم.