مدیر مرکز خدمات تخصصی دست بافتههای جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای توانمندسازی و راه اندازی مجتمع بزرگ و تخصصی دست بافته های استان مبلغ 30 میلیارد ریال اعتبار لازم است که از محل حمایت های بلاعوض و تسهیلات بانکی کم بهره و با تنفس بالا امکان پذیر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد، آناهید محمدی نیا، مدیر مرکز خدمات تخصصی دست بافته های جهاددانشگاهی استان امروز، هشتم خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مرکز خدمات تخصصی دست بافته های استان فعالیت خود را مجددا و قویتر از قبل آغاز نموده است. این مرکز که با هدف باز طراحی احیا و تولید انواع دست بافته ها شروع به فعالیت نموده، آماده ارائه خدمات مختلف پژوهشی، آموزشی و همچنین طرح و نقشههای سنتی و مدرن به تمامی تولیدکنندگان می باشد.
وی با بیان اینکه تامین مواد اولیه باکیفیت در مرغوبیت کالاهای صنایعدستی و توسعه فروش و صادرات این کالاها مؤثر است، تصریح کرد: برنامه راهاندازی واحد تحقیق و توسعه، پژوهش، رنگرزی، شور و پرداخت، تولید تاپس و ریسندگی در طرح جامع مرکز خدمات تخصصی دستبافتهها پیشبینی شده است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی دست بافته های جهاد دانشگاهی استان اضافه کرد: حمایت سازمان ها و ارگان های مربوطه در کنار علم و تخصص این مرکز می تواند بسیاری از مشکلات اشتغال را در سطح استان هموار نموده و به توسعه بیش از پیش صنایع دستی استان کمک نماید.
محمدی نیا با اشاره به اینکه باز طراحی و احیای نقوش استان برای نخستین بار با همکاری طراحان و متخصصان در جهاددانشگاهی استان صورت گرفته، ابراز کرد: برای توانمندسازی این مرکز و راه اندازی مجتمع بزرگ و تخصصی دست بافته های استان مبلغ 3۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است که از محل حمایت های بلاعوض و تسهیلات بانکی کم بهره و با تنفس بالا امکان پذیر خواهد بود، چراکه اجرای این طرح زمان بر خواهد بود، این مجتمع علاوه بر افزایش تولید و اشتعال می تواند به ارائه خدمات مختلف تامین مواد اولیه مرغوب و همچنین خدمات تکمیلی شور و پرداخت که از خلاء های مهم استان است به سایر تولید کنندگان استان و منطقه بپردازد.
وی ابراز کرد: با بهرهبرداری از کارخانه رنگرزی و ریسندگی سالانه به طور متوسط صدها تُن انواع مواد اولیه مرغوب و مناسب با استانداردهای بین المللی برای تولید کنندگان انواع دست بافته ها تامین خواهد شد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی دست بافته های جهاد دانشگاهی استان یادآور شد: احداث مجتمع بزرگ تولیدی و خدماتی جهاددانشگاهی و نگاه علمی به حوزه دست بافته های استان می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات موجود در حوزه صنایع دستی و اشتغال استان باشد، چراکه پرداختن علمی و دقیق و تکمیل زنجیره معیوب تولید استان می تواند زمینه اشتغال و توسعه پایدار درجوامع محلی را فراهم نماید.
وی در ادامه استفاده بهینه از توان و ظرفت های علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان را راه خروج از بنبست کنونی حوزه صنایع دستی استان دانست و تصریح کرد: علاوه بر برنامه های مطرح شده مرکز به ارائه شیوههای جدید در بستهبندی و برند سازی صنایعدستی و بهکارگیری روشهای تبلیغی نوین برای بازاریابی و فروش تولیدات نیز توجه شده است.