اجرای ۴ طرح در حوزه پژوهش جهاددانشگاهی کهگیلویه‌وبویراحمد

۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۵ کد : ۲۱۷۳۱ پژوهش و فناوری تاپ خبر
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای ۴ طرح مهم و بنیادین در این نهاد تا پایان سال‌جاری خبر داد.
اجرای ۴ طرح در حوزه پژوهش جهاددانشگاهی کهگیلویه‌وبویراحمد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، سعید رشیدی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد امروز، 26 مردادماه اظهار کرد: در حوزه گیاهان دارویی پیگیری و اخذ دو طرح دانش بنیان تولید آفت کش های گیاهی و تولید آنتی بیوتیک های دامی از دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی با اعتبار 6.5 میلیارد تومان را داشتیم که اعم فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه اخذ مجوز این طرح ها، پیگیری خرید تجهیزات آزمایشگاهی، پیگیری خرید زمین و برگزاری مناقصات مربوط به مطالعات امکان سنجی، طراحی نقشه ساختمان طرح و خرید خط تولید این طرح بوده است.

وی در ادامه افزود: از جمله ویژگی های مطرح این طرح همکاری دو پژوهشکده گیاهان دارویی و مرکز ذخائر زیستی جهاد دانشگاهی با این طرح بعنوان واحدهای تحقیق و توسعه هستند، ضمن اینکه در حال برنامه ریزی برای کلنگ زنی طرح تولید آفت کش های گیاهی و آنتی بیوتیک های دامی و همچنین افتتاح فاز مقدماتی مرکز آنالیز، تشخیص کیفی و بسته بندی عسل در ایام هفته دولت امسال هستیم.

رئیس سابق جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد در خصوص طرح آنالیز، تشخیص کیفی و بسته بندی عسل، با اشاره به اینکه مطابق آمار سال 98 معاونت امور دام جهاد کشاورزی استان میزان تولید عسل در استان حدود 1000 تن می باشد، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که مردم در این زمینه بعنوان مصرف کننده عسل دارند این است که اعتماد لازم را در خرید و مصرف عسل با توجه به تنوع و تقلباتی که بعضاً در این زمینه وجود دارد، ندارند؛ از طرفی با توجه به شرایط اقلیمی استان، عسل های تولیدی استان از کیفیت خوبی برخوردار هستند.

رشیدی همچنین اضافه کرد: جهاد دانشگاهی استان با هدف اعتماد سازی در زمینه مصرف عسل توسط مردم و همچنین ارائه بسته بندی های بازارپسند با هدف ارائه در بازار داخل و بعضاً صادرات، مرکز آنالیز، تشخیص کیفی و بسته بندی عسل را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه داد: فاز مقدماتی این طرح که شامل راه اندازی آزمایشگاه مجهز و تخصصی است را با اعتباری معادل 1.5 میلیارد تومان در دست اقدام داریم  که در حال تجهیز است، امید داریم در هفته دولت امسال این فاز افتتاح شود، ضمن اینکه در صورت راه اندازی، این مرکز می‌تواند بعنوان یک مرجع برای استانداردسازی و بسته بندی عسل زیر نظر متخصصین دانشگاهی تبدیل شود.

این مدرس درس کارآفرینی در دانشگاه‌های کهگیلویه و بویراحمد درخصوص عملکرد خویش در حوزه پزشکی، تصریح کرد: رایزنی و اخذ مجوز بخش های تخصصی زنان و مامایی، گوش، حلق و بینی و دندانپزشکی برای درمانگاه پزشکی واحد، رایزنی و پیگیری جهت راه اندازی یک شعبه از داروخانه های شهر یاسوج در درمانگاه پزشکی واحد، رایزنی، پیگیری و اخذ مجوز موافقت اصولی راه اندازی مرکز درمان سرطان از وزارت بهداشت و درمان، که بعلت ورود دانشگاه علوم پزشکی استان به این حوزه، جهاد دانشگاهی این کار را ادامه نداد. این درمانگاه اکنون بعلت تعمیرات در حال حاضر موقتاً تعطیل است.

رشیدی ابراز کرد: با توجه به آماری که بنده در اختیار دارم حدود 13 هزار معلول در استان وجود دارد و نرخ معلولیت در استان 2.7 درصد است و نرخ بالایی است اما متأسفانه مرکز خدمات تخصصی ارائه خدمات ژنتیک در استان وجود ندارد. با توجه به خلأیی که در استان در زمینه ارائه خدمات تخصصی و آزمایشگاهی ژنتیک وجود داشت، با مشاوره با مسئولین مرتبط از جمله دانشگاهی علوم پزشکی استان، مجوز راه اندازی درمانگاه چندخدماتی ژنتیک را از دانشگاه گرفتیم که در حال خرید تجهیزات تخصصی مرتبط با این حوزه هستیم.

وی یادآور شد: متأسفانه با توجه به بالا رفتن قیمت دلار، هزینه های خرید این تجهیزات به شدت افزایش پیدا کرد که مکاتباتی را استاندار محترم و ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در خصوص کمک اعتباری لازم برای خرید و تجهیز این مرکز داشته ایم که امید است، مسئولین محترم همکاری لازم را در این خصوص با توجه به اهمیت این مرکز به جهاد دانشگاهی استان داشته باشند.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد دست بافته های داری را از دیگر این ویژه برنامه ها اعلام و اظهار کرد: این مرکز با هدف بازطراحی، احیاء و تولید دست بافته های داری در استان راه اندازی شده است و به ارائه خدمات تخصصی طراحی، مشاوره، پژوهش و تولید دست بافته های داری در استان مشغول است که 15 طرح الگویی و نمونه در این مرکز تولید شده است.

وی در پایان گفت: با همکاری شرکت‌های صنعتی استان طرح خوشه‌های دستباف را در دست اقدام داریم که این طرح در مرحله اجرا است.

کلیدواژه‌ها: تولید آفت کش های گیاهی مرکز دست بافته های داری تولید عسل خرید تجهیزات آزمایشگاهی جهاددانشگاهی


( ۱ )

نظر شما :