وبینار «بررسی ساختار جامعه شناسی در ایران» در جهاددانشگاهی برگزار شد

۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۲۰ کد : ۲۸۰۴۹ فرهنگی
وبینار بررسی ساختارهای جامعه شناسی در ایران به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد.
وبینار «بررسی ساختار جامعه شناسی در ایران» در جهاددانشگاهی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه‌وبویراحمد، عاطفه مدبرنژاد، مدرس دانشگاه و محقق در حوزه جامعه شناسی امروز، 26 بهمن‌ماه در وبینار بررسی ساختارهای جامعه شناسی در ایران درجهاددانشگاهی، اظهار کرد: بررسی جایگاه علم جامعه‌شناسی در ایران جدا از جایگاه علوم به ویژه علوم انسانی نیست.  
وی افزود: جامعه‌شناسی، به عنوان یکی از علوم انسانی، در ایران از زمینه‌ها و فرصت‌های مناسبی برای گسترش برخوردار است. این زمینه‌ها مربوط به ساختار فرهنگی و اجتماعی کشور، مراکز دانشگاهی متعدد و گرایش عمومی به این رشته هستند.
وی افزود: با وجود فرصت‌های یادشده و علی‌رغم گسترش کمی علوم انسانی به ویژه جامعه‌شناسی در دهه‌های اخیر در ایران، این علم نتوانسته جایگاه مناسب خود را در نظام آموزشی و مدیریتی جامعه پیدا کند. جامعه‌شناسی در ایران، علاوه بر محدودیت‌های فراروی علم گرایی و علوم انسانی، از محدودیت‌های مرتبط به خود نیز برخوردار است. 
این مدرس دانشگاه بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که علم جامعه‌شناسی، در دهه‌های اخیر مواجه با افزایش کمّی بوده و تحول کیفی در آن رخ نداده است. از آنجا که مراکز علمی می‌بایست در سه بعد تولید (پژوهش)، آموزش و به‌کارگیری علم نقش مؤثر خود را ایفا نمایند، به نظر می‌رسد که مراکز علمی و به ویژه حوزة جامعه‌شناسی از کارایی کمتری در دو کارکرد تولید و بکارگیری علم برخوردارند. به نوعی به نظر می رسد علوم اجتماعی و انسانی  در نظریه‌سازی، پژوهش و رویکرد علمی جامعه‌شناختی در زندگی اجتماعی جایگاه خود را در جامعه پیدا ننموده‌اند.
مدبرنژاد تصریح کرد: در مجموع می‌توان نتیجه‌گیری نمود که رویکرد به علوم انسانی و به ویژه جامعه‌شناسی در ایران، علی‌رغم زمینه‌های مناسب گسترش، رویکردی کمین‌گر بوده و به ابعاد کیفی و اثربخشی این دسته از علوم توجه زیادی نشده است.
وی ابراز کرد: با توجه به نتایج بررسی و ضرورت نهادینه شدن جایگاه جامعه‌شناسی در ایران، پیشنهاد می‌گردد بینش کارشناسانه و تخصصی در جهت‌دهی نظام آموزشی و پژوهشی بیش از پیش تقویت شود.
این محقق در حوزه جامعه شناسی یادآور شد: توجه به پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی در برنامه‌های کلان جامعه، می‌تواند نقش جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسان به عنوان حوزه علمی و کارشناسان علمی مرتبط با این پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی را نهادینه سازد و جامعه نیز از مطالعات علمی این حوزه برای جامع‌نگری برنامه‌ها بهره‌گیری نماید.
مدبرنژاد اضافه کرد: گسترش پژوهشکده‌های علوم انسانی و اجتماعی که براساس استانداردهای علمی به تعمیق فعالیت‌های علمی و پژوهشی بپردازند، در اولویت برنامه‌های علمی کشور قرار گیرد.
وی افزود: از طریق برنامه‌های علمی و مدوّن، جایگاه جامعه‌شناسی در پیشرفت عمومی جامعه، (از طریق خدمات علمی و مشاوره‌ها) به اطلاع عموم افراد و همچنین ساختار اجرایی جامعه رسانده شود.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: تشکل‌ها و انجمن‌های علمی مستقل جامعه‌شناسی مورد حمایت مالی و معنوی قرار گیرند.
مدبرنژاد عنوان کرد: ارائه مشاوره‌های علمی به منظور آگاهی دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور سراسری از ماهیت علم جامعه‌شناسی و زمینه‌های تحصیلی و شغلی آن انجام گیرد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی بررسی ساختار جامعه شناسی در ایران ماهیت علم روانشناسی


نظر شما :