وبینار «انتخابات پرشور؛ بایدها و نبایدها» در جهاددانشگاهی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، احسان یوسفی، دانشجوی دکترای علوم سیاسی امروز، 19 اردیبهشت ماه در حاشیه وبینار تخصصی «انتخابات پرشور؛ بایدها و نبایدها» اظهار کرد: از بعد جامعه شناسی با وجود اینکه درکمتر از 45روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری و حتی شورای اسلامی شهر و روستا شروع می شود، مشارکت و شور و هیجانی درمیان مردم نمی بینیم.
وی افزود: امروزه با وجود اینکه نزدیک به انتخابات شده ایم؛ نمی دانیم کاندیدای جریانات سیاسی چه کسانی هستند.به جای اینکه امروزه درمورد برنامه های کاندیدات صحبت کنیم حتی از این فرضیه محروم هستیم به همین خاطر باید یک گام به عقب برگردیم و اینکه چه بر سر مردم و سرمایه های اجتماعی آورده ایم.
این فعال سیاسی بیان کرد: من به عنوان یک مسئول کارگزارسیاسی و مدیر سیاسی چه بر سر اعتماد عمومی آورده ایم که اعتماد عمومی خدشه دار و مردم بی رغبت و کم رغبت شده اند.و شاید امید را از مردم گرفتیم که نسبت به حساس ترین و مهم ترین و سرنوشت سازترین رخداد ملی کشور کم تفاوت اند.
یوسفی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی، سرمایه ای که ظرفیت هماهنگی و همکاری بین افراد و گروه ها را در جامعه تسهیل می کند و جامعه مدنی را تقویت می کند و افراد را نسبت به هم مسئولیت پذیر می کند.و این سرمایه های اجتماعی مردم اند که مثل یک گره های گلیم و قالی درهم تنیده هستند و برای اینکه این گره ها محکم تر باشند میتوانند قوی تر باشند و هر چه قدر فاصله بین این گره ها باشد فاصله میان جامعه بیشتر می شود و وظیفه تمام کسانی که قلبشان برای عزت سرزمینشان می تپد باید به نوبه خودشان تلاش کنند تا این عوامل شکل نگیرد.
وی ابراز کرد: مسئولین ما باید در طی این چند سال افکار عمومی را در برابر خودشان قرار دهند که چه کارهایی انجام دادند که الان نسل دهه 70و دهه80 که رأی اولی هستند نسبت به تفکرات تصمیم سازان کشور گلایه مند یا با هم متفاوت است.
همچنین، اسماعیل مدبرمقدم، این فعال رسانه ای، سیاسی و اجتماعی نیز گفت: بر این عقیده ام که در کشور جناح ها و جریانات سیاسی تعداد بسیار محدودی هستند و به معنای احزاب قدرتمند مثل بقیه کشورها ما حزب سیاسی نداریم یعنی وقتی میخواهیم بررسی کنیم که این احزاب چندین میلیون نفر عضو حزب هستند؛ برای حزب هزینه پرداخت می کنند و...اینان را ما در کشورمان نداریم اما احزاب در کشور ما از این بابت قدرتمند هستند که به قول آقای یوسفی۴۵روز مانده به انتخابات و هنوز رئیس جمهور ما توسط این احزاب و جریانات مشخص نشده است.
وی تصریح کرد: این ها رسانه دارند، این ها پول دارند و افرادی هستند که در طول این مدت بازدید خود را بستند یعنی یک پا در ایران و یک پای دیگرشان در خارج از کشور و آمار فرزندانشان هم مشخص است؛ سنخیتی هم با مردم ندارند و نگاهی هم که جمهوری اسلامی ابتدا داشت این بود که یکی از باید های انقلاب اسلامی هم همین بود که مستکبرین رو به زیر کشیدند و مستضعفین را به بالا و قدرت رساندند اما ما می بینیم بعد از چله ی دوم انقلاب همون مستضعفین تبدیل شدند به مستکبرین عالم.
این فعال رسانه ای، سیاسی و اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: یعنی وقتی ما میبینیم که یک فردی در جریانات سیاسی در ابتدای نظام جمهوری اسلامی هیچی از خودش ندارد به عنوان یک مستضعف و امروز می بینیم یکی از مستکبرین عالم است.همه این ها دست به دست هم دادند تا نشان بدهند که فاصله عجیب طبقاتی بین مردم و مسئولین وجود دارد.
مدبرمقدم اضافه کرد: نکته بعدی رعایت موازین اخلاقی در انتخابات را باید حتما جدی بگیرند و اینکه وقتی طرف وارد مناظرات انتخاباتی میشود برنامه مورد نظرش را ارائه دهد و طی این چندسال افرادی که کاندید بودند فقط به تخریب یکدیگر پرداختند و این اصلا صحیح نیست؛ پس از این بحث اخلاقی به هیچ عنوان عبور نکنند و بسیار جدی بگیرند.
وی افزود: نکته بعدی این است که وقتی کسی وارد انتخابات میشود بداند که واقعا توانایی حل کردن مشکلات مردم را دارد و برنامه مشخص داشته باشد.
این فعال رسانه ای عنوان کرد: وقتی فردی را از جریان سیاسی انتخاب می کنیم اما می بینیم این فرد تا قبل از اینکه دولتی شکل بگیرد هنوز تیم دولت را نبسته است و هیچ برنامه ای برای دولت و برای اداره کردن کشور ندارد و آخرش با دستپاچگی از این طرف و آن طرف کمک بگیرند که ببینند چه برنامه ای و چه تیمی برای کار اجرایی داشته باشند و این گونه مشکلات مردم حل نمی گردد.
نظر شما :