ورود سازمان اوقاف در موضوعات علمی و دانش بنیان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، حجتالاسلام عباس نصیرالاسلامی، روز گذشته، ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ در نشست با رئیس جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: با پیگیریهای سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با توجه به نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد به مرکز ژنتیک و معطل مانده این مرکز بعلت اعتبار، اوقاف جهت تکمیل و راه اندازی این مرکز کمک و مساعدت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اداره کل اوقاف و امورخیریه در زمینه های مختلف ازجمله فرهنگی، قرآنی، حقوقی، ثبتی، و علمی و فناوری فعالیت می کند، اظهارکرد: در زمینه های مختلف از جمله فرهنگی، آموزشی و پژوهشی آماده همکاری و تعامل بیش از پیش با جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم و امیدواریم فصل جدید از همکاری های متقابل این دو نهاد را شاهد باشیم .
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد فرهنگ وقف در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر استانها پایین تر است، تصریح کرد: در این استان موقوفات قرآنی و درمانی نداریم.
همچنین، سید داود موسویان، رئیس جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه فرهنگی، آموزش، پژوهشی فعالیت دارد که در زمینه آموزش دوره های بلند مدت و کوتاه مدت را برای فراگیران آزاد و کارمندان دستگاههای دولتی و خصوصی و خانواده کارمندان اجرا می کند.
وی با بیان اینکه دو طرح فناورانه این نهاد انقلابی در شهرستان گچساران در حال اجراست که تا کنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این کارخانه با استفاده از ۱۰ گیاه پنج نوع آفت کُش گیاهی و پنج نوع آنتی بیوتیک گیاه پایه برای دام و طیور تولید می شود.
موسویان اظهارکرد: با افتتاح و راه اندازی این کارخانه فناورانه تحولی در زمینه گیاهان دارویی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد صورت می گیرد. در این کارخانه طی هر روز ۱۰ لیتر اسانس و ۱۰۰ کیلوگرم عصاره خشک گرفته خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد با بهره برداری از این واحد فناورانه برای ۴۰ نفر شغل ایجاد میشود، ادامه داد: در تلاش هستیم تا این کارخانه فناورانه طی ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ افتتاح و به بهره برداری برسد.
موسویان عنوان کرد: آزمایشگاه ژنتیک یکی از نیازهای ضروری و خلاء های استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد که با تلاش های جهاددانشگاهی این خلأ در حال پر شدن است اما بعلت کمبود اعتبار معطل مانده و نیازمند کمک و همکاری برای تکمیل است.
وی افزود: بیش از ۱۶ هزار معلول در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و نرخ معلولیت در این استان ۱۰ درصد است که نرخ بالایی است اما متأسفانه مرکز هیچ گونه مرکز خدمات تخصصی و آزمایشگاه ژنتیک در این استان وجود ندارد.
موسویان اظهارکرد: مرکز ژنتیک جهاددانشگاهی که بعلت کمبود اعتبار معطل مانده است می تواند در ارائه مشاوره، راهنمایی و درمان مراجعین، مفید واقع شود و باعث کاهش نرخ معلولیت استان، کم کردن رفت و آمدهای بین استانی مردم استان و کاستن از هزینه های درمان آنان شود. مأموریت راه اندازی درمانگاه و آزمایشگاه تخصصی ژنتیک در استان کهگیلویه و بویراحمد از طرف دانشگاه علوم پزشکی استان به جهاد دانشگاهی واگذار شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون مردم نیازمند استان کهگیلویه و بویراحمد برای انجام آزمایشات تخصصی ژنتیک به آزمایشگاههای استانهای همجوار ارجاع داده میشوند.
نظر شما :